Begrazing

Bijzondere runderen, zoals onze Engelse Longhorns, tillen de recreatieve waarde van ons mooie Westerkwartier op een nog hoger niveau. Onze kudde draagt ook bij aan het versterken van de natuur en biodiversiteit. Nanning houdt zijn dieren duurzaam en in evenwicht met de natuur.

Een deel van zijn vee graast op een natuurterrein van Staatsbosbeheer en op verschillende plekken in en om Niekerk. Momenteel staan de dieren op stal. Dit prachtige vee, met hun kenmerkende lange hoorns, is van het voorjaar weer te bewonderen door heel het Westerkwartier.

Met de aanwinst van deze dieren bieden wij bewoners en bezoekers van het Westerkwartier de mogelijkheid om te genieten van dit bijzondere rundveeras in het landschap én van een onderscheidend regionaal kwaliteitsproduct.

De kudde bestaat nu uit 40 dieren en dit voorjaar worden nog kalfjes verwacht.Nanning en Janny zijn net terug uit Engeland waar ze erin geslaagd zijn de jonge stier Wanderer te kopen. De keus maakte ze na een strenge selectie uit een groep van 12 stieren. Met hem zal verder gefokt gaan worden.
Proef de  smaak van 
Engelse Longhorns, écht lekker natuurvlees uit ons eigen Westerkwartier.

longhornbeef_161017w05_longhorns-niekerk-grasgevoerd-natuurvlees-longhornbeef