Vleesaanbod

In het voorjaar is er weer Longhornbeef in de slagerij van Nanning van Wijk in Niekerk. Sinds enkele maanden staan de Longhorns op een rustige plek beschermd tegen de winter. Dat is onderdeel van de zorgvuldigheid van werken aan de verbetering van de vleeskwaliteit. Hoewel Longhorns in principe winterhard zijn kiezen wij ervoor om jong en oud bij elkaar te houden op een beschutte plek. De Longhorn koeien weten deze zorg om te zetten in waardevol natuurvlees voor iedereen die houdt van lekker natuurvlees.

Deze zomer groeide de kudde flink aan en het ambitieuze fokprogramma verloopt volgens plan. Maar liefst negentien kalveren werden er in totaal geboren. En allemaal graasden ze met moeder mee in de wei. Wij werken zorgvuldig aan het verbeteren van de vleeskwaliteit die tot uitdrukking komt in de smaak en de marmering van het vlees. Telkens weer zijn we verrast over de verbeteringen.

In het voorjaar zal er weer
Longhornvlees verkrijgbaar zijn.
Denk alvast na over welk lekker natuurvlees
u lekker vindt om dat te bestellen.

Vanaf dat moment is het vlees met de pure smaak van het bijzondere rundvlees van de Longhorns weer verkrijgbaar. Origineel Longhornbeef van Premium Quality zoals ze die in Engeland gewend zijn. Eerdere slachtingen waren een groot succes. Ons fokprogramma heeft er toe bijgedragen dat het vlees een prachtige structuur en een lichte vetdooradering heeft. Dat komt de smaak ten goede. Daarentegen is er ook vlees met minder marmering zoals de biefstuk die u hieronder ziet. Prachtig gerijpt vlees van de bovenbil, mager, vol smaak en supermals.

Longhornbeef past goed bij de voorkeur van consumenten om minder vlees te eten. Wij adviseren ‘Minder maar beter’ en dat betekend gevarieerd eten, voldoende groente en fruit, variatie in koolhydraten en zeker ook vlees, uit eigen regio, dus weinig kilometers voor transport en  met hoge voedingswaarden en nuttige bouwstoffen voor het lichaam, zoals vetten, eiwitten en vitamines.

longhornbeef_161202w03_nannings_aanbod_-biefstuk_longhornbeef-westerkwartier

Hieronder ziet u welk vlees voor welke prijs verkrijgbaar is. Vraag ons gerust om er meer over te vertellen of om tips of aanwijzigingen voor de bereiding.
We kunnen ook samen met u de lijst in de winkel invullen.

Ook de eerstvolgende slachting zal weer een beperkte hoeveelheid vlees opleveren, dus wacht niet te lang en bestel nu alvast de lekkerste stukjes. Download de bestellijst, vul in en stuur ons deze per email toe of kom langs in de slagerij van Nanning van Wijk in Niekerk. Dan kunt ook u genieten van écht lekker en eerlijk natuurvlees van Engelse Longhorns uit onze eigen regio.

> Klik erop en download de bestel/prijslijst 2021

U kunt de bestellijst uitprinten, invullen en aan ons opsturen per email of even langs brengen in de winkel. Heeft u nog vragen, we helpen u graag.


longhornbeef_161202w05_nannings_aanbod_cotedeboeuf_longhornbeef-westerkwartier

Laat vlees uit de koelkast eerst op temperatuur komen.

Laat het vlees uit de verpakking en buiten de koelkast altijd even ademen.
Ons vlees hangt 21 dagen te rijpen en dan zult u merken dat sommige delen iets donkerder zijn dan anderen. Eenmaal bereidt zijn dit in feite de meest smakelijke stukjes. Ook het vet kan zijn verkleurd, maar dit is heel normaal.
Hiermee komt de pure smaak van Longhornbeef nog beter naar voren.


Reacties van tevreden klanten.

‘Het Longhornvlees is ons prima bevallen. Het smaakte naar meer. Onze bestelling voor de volgende keer is al weer onderweg.’ (Theo)

‘De riblappen zijn prima. De bavette had wat meer vetjes mogen hebben.
Schenkel en klapstuk komen nog aan de beurt. Tot nu toe: erg lekker van smaak.’ (Gerard)

‘Vandaag het eerste vlees uit het pakket geproefd: de hamburgers.
Waren prima: stevig en goed gekruid.’ (Michiel)

‘Nanning het was goddelijk de rib-eye, de bavette uit de kunst op de BBQ !
De entrecote ligt nog in de freezer, als het weer zover is, hoor ik het graag’ (Jans)

Longhornbeef wordt u gepresenteerd in een verzorgde verpakking
Longhornbeef wordt u gepresenteerd in een verzorgde verpakking